QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
QUALITRANS – CARGO
25 ÉVE A NEMZETKÖZI KÖZÚTI ÁRUSZÁLLÍTÁSBAN
Autószállítás

DAOP-1.1.1/E-2009-0099

Speditőr munkaállomások létrehozása, kamionsofőr pihenő, étkező és az ügymenet zavartalan bonyolítását biztosító ingatlan építése

Pályázat
Cégünk pályázatot adott be, a Dél – Alföldi Operatív Program keretein belül kiírt, DAOP – 2009 – 1.1.1./E számon meghirdetett felhívásra. A pályázatunk sikeres elbírálásba részesült.
A támogatás segítségével sikerül telephelyünk fejlesztése, új ingatlan létesítése. Ennek eredményeként Európai Uniós színvonalon tudunk dolgozni, szolgáltatni, tovább erősítve ezzel piaci pozíciónkat.
Tervezési program
Dunaszentbenedek külterületén, már működő telephelyen, új szabadon álló, alápincézett, földszint + egy emelet, előregyártott vasbeton pillérvázas, körüreges födém pallókból készülő födémszerkezetű és tégla illetve gipszkarton válaszfalakkal acél tetőszerkezettel épülő irodaépületet kívánunk létesíteni. Az épületben irattár, raktár, mosdók, irodák, szerver szoba, lépcsőház, tárgyaló helyiségek, teakonyha, étkező, közlekedők, kamionsofőr pihenő lesz kialakítva – a tervdokumentáció szerint.
A tervezési program egyik legfontosabb része, a Qualitrans – Cargo igénye szerint, a speditőr helyiség, amely technológiájával szorosan kapcsolódik a telephely működéséhez. A tulajdonosok által egyértelműen megfogalmazódott, hogy a speditőrök a terep szinthez képest viszonylag magasan helyezkedjenek el, mert a dolgozóknak figyelemmel kell kísérni a kamionok telepen belüli, és a telepre be- illetve kiközlekedését egyaránt. Ezzel magyarázható az építménymagasság.
A tervezés, majd kivitelezés során figyelembe vesszük saját igényeinket, a funkcionalitást, korunk technológiáit, valamint az érvényben lévő építési szabályokat. A kivitelezés ideje relatív rövidre szabott, így az ingatlan gyorsan felépülő, döntő részt előregyártott elemekből készül, és a helyszínen inkább a szerelő jellegű munkák kerülnek előtérbe.
Stílus, megjelenés
Az épület modern stílusú, a már meglévő telephely képébe illeszkedő. Jellemzően nagy üvegfelületekkel rendelkező épület, szintén a gyorsépítésű technológia része. Az épület alaprajza könnyen áttekinthető középfolyosóra szervezett funkciók sorozatával megoldott. Bejárat a déli oldalról, a fő közlekedési irányból épül, amely az üveg előtetővel méltón várja a vendégeket, és befogadóvá teszi az épületet. A bejárati penge fal kőlap burkolata már az érkezés pillanatában tükrözi az épület eleganciáját és az építtetői igényességet. Az épülettömegek megformálása a bejárat mögötti keresztszárny feletti lendületes tetőzetnek alárendelt, amely a déli homlokzat döntött üvegfalával egészül ki, és képez elválaszthatatlan egységet. A hátsó nyeregtető attika panel mögé rejtése is az első tetőzet formaiságát erősíti, azzal nem konkurál, hanem azt kiegészíti. Az épületre jellemző külső teraszok is a telephely áttekintését és az épülettömegek vízszintes osztását szolgálják. A külső hőszigetelt szendvicspanel falak a mai korra jellemző praktikus, de a mikro boráknak köszönhetően nagyon elegáns és meghatározó elemei az épületnek.
A belső terek szervezése szigorúan a technológiának van alárendelve. Alapvetően az itt dolgozók maximális kényelmét szolgálja, és egyben, olyan munkafeltételeket teremt, amivel a termelékenység, hatékonyság nagy mértékben megnő. A terek nagy belmagassága is építtetői igényből fakad, cél hogy az itt egymás mellett dolgozók a legkevésbé zavarják egymást munkájuk során. A lelógó gerendák alsó síkja alatt elkészülő akusztikus álmennyezet a hangelnyelést szolgálja és egyben rejtett módon, lehetőséget biztosít a gépészeti vezetékek számára. Az épület vizesblokkjai az itt dolgozó létszámhoz képest túlméretezettek. A földszinten az akadálymentes közlekedés megoldott. A hulladéktároló az északi lépcső alatti térben került kialakításra mosható felülettel vízvételi hellyel és padlóösszefolyó beépítéssel.
Az épületben a takarításhoz takarító eszköz tárolókat helyeztünk el, és a földszinti mozgáskorlátozott WC – ben egy falikút készül. A földszinti tárgyaló mobil fallal két részre osztható, a két bejárati ajtó biztosítja a zavartalan egymástól független használatot. A technológia része még a kamionos pihenő és az étkező különválasztása, amit a földszinti folyosóra beépített tolóajtó biztosít. Általánosságban elmondható, hogy az ajtók kártyás beléptetéssel üzemeltethetők, így a kártyához rendelt jogosultságokkal szabályozható az épület használata.
Összességében egy XXI. századi modern irodaépület készül, ami technológiai felszereltségével és beépítésre kerülő anyagok magas minőségével a dolgozók kényelmét szolgálja és a sugárzó nagyvonalúságot tükrözi környezete felé.

AJÁNLATKÉRÉS

Qualitrans footer logo

QUALITRANS – CARGO Fuvarozó és Szolgáltató Kft.

Székhely, postacím: H 6333 Dunaszentbenedek, Külterület 054/25
Cégjegyzék szám: 03 – 09 – 105892
Adószám: 11571285-2-03
Közösségi adószám: HU 11571285